Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 13:22
Νέο λογότυπο για τα ευρωπαϊκά βιολογικά προϊόντα

Γράφει: magnesianews.gr
08/02/2010, 19:05



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα το «βιολογικό λογότυπο», ένα επίσημο σήμα αναγνώρισης που θα εμφανίζεται από την 1η Ιουλίου στα βιολογικά προϊόντα διατροφής που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε πλέον ένα νέο λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η Μαριάν Φίσερ Μπόελ, ευρωπαία Επίτροπος Γεωργίας. σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του σήματος.

Τους τελευταίους δύο μήνες, περίπου 130.000 άνθρωποι ψήφισαν στο Διαδίκτυο μεταξύ των τριών φιναλίστ που ανέδειξε ο διαγωνισμός για το νέο σύμβολο.

Από την 1η Ιουλίου, το λογότυπο θα πρέπει να εμφανίζεται υποχρεωτικά σε όλα τα βιολογικά προϊόντα διατροφής προέλευσης ΕΕ που συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς. Για τα εισαγόμενα προϊόντα, το λογότυπο θα είναι προαιρετικό.

Δίπλα στο επίσημο σήμα θα επιτρέπεται πάντως να εμφανίζονται και άλλα λογότυπα, ιδιωτικά, τοπικά ή εθνικά.
Αποστολή με Email Εκτύπωση
RSS
small Fonts large Fonts
Μέγεθος γραμμάτων
Share
Μοιραστείτε το
 
 


Ψηφοφορία
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δημοψηφίσματα.



 
Το έργο Magnesianews.gr συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Ε.Π ΚτΠ